fbpx

30 tips om je energie te verhogen

Inleiding

Een opkikker op z’n tijd heeft iedereen wel eens nodig! Er zijn nu eenmaal van die dagen dat je denkt ‘pfff…..’. Herkenbaar?

Kom je uit een ellenlange vergadering en ben je uitgeblust, moet je alweer een volgend gesprek in. Of je komt net uit je werk dat vandaag zwaar was, moet je eten koken en direct weer door naar het sportveld met een van je kinderen.
Of je doet mantelzorg of vrijwilligerswerk, werkt ernaast, hebt je huishouden en tja jijzelf, daar heb je geen energie en tijd meer voor.

energie

Hoe dan ook, iedereen heeft wel eens van die dipmomenten waarbij je wel wat energieverhoging kunt gebruiken. Het hoeft niet altijd inspannend en diepgaand te zijn, er zijn ook simpele manieren waardoor jij je energieker kunt voelen. In dit blog noem ik er 30.

Er staan er vast een aantal tussen die jij voor jezelf zou kunnen toepassen.

Succes!
Angela

30 tips om je energieker te voelen

Loop de onderstaande lijst eens door voor jezelf en ga na welke tips jij nog zou kunnen toevoegen aan je dagelijks leven zodat jij je energie kunt verhogen. De ene tip is makkelijker dan de andere. Kies er een paar uit die je direct gaat toepassen. Op een later moment kijk je weer eens naar dit overzicht en dan voeg je er weer een aantal aan je dagelijks leven toe. Zo kom je op een eenvoudige wijze steeds een stapje dichter bij meer energie. En… daardoor voel jij je prettiger en meer ‘thuis in eigen vel’!

1. Introduceer een ochtendroutine

Start de dag, elke dag, met een routine.

Denk hierbij aan een ochtendstretch, een afschermingsoefening, een intentie voor de dag benoemen.

Hiermee boost je aan het begin van de dag jouw energie, behoud je jouw energie bij jou en zet je focus op wat voor jou die dag belangrijk is!

bewegen

doe een ochtendstretch

2. Doe een afschermingsoefening

Als je iedere ochtend wanneer je de dag begint, een afschermingsoefening doet dan zorg je ervoor dat jouw energie bij jou blijft en je zorgt er daarmee ook voor dat de energie van een ander bij die ander blijft. Je loopt dus niet leeg qua energie door een stressvolle situatie of door een negatieve persoon.

3. Stop met snoepen

In snoep zit veel suiker. Suiker zorgt voor een korte energieboost maar daarna val je nog harder terug in energie dan voordat je snoep nam. Niet doen dus.

4. Beweeg

Wandel of fiets in plaats van de auto te pakken, neem de trap in plaats van de lift. Deze tips kennen we allemaal wel. Doe ze dan ook! Of: dans op een muziekje van de radio, doe wat bewegingsoefeningen, wat dan ook, maar beweeg! Iedere dag 30 minuten matig intensief bewegen is bewezen gezond. Dat kan dus ook al wandelen zijn.

5. Doe een ontspanningsvisualisatie

Stress/spanning vreet energie. Een ontspanningsvisualisatie zorgt ervoor dat stress/spanning in je hoofd en lijf vermindert of voorkomt dat het zich opbouwt. Je behoud dan meer energie.

6. Stop met roken

Het is alom bekend dat roken niet goed voor je gezondheid is.  Je lichaam heeft veel energie nodig om deze gifstoffen uit je lijf te verwijderen, voor zover dat dit lukt.

Door te stoppen met roken, hoeft je lichaam die energie niet meer te gebruiken voor die gifstoffen en behoud je dus veel energie!

niet roken

7. Draag een edelsteen

Laat je informeren over edelstenen of steek je licht op via internet. Er zijn diverse edelstenen die jou kunnen helpen bij het afschermen van energie van anderen, van negativiteit, maar ook stenen die jou meer zelfvertrouwen en zelfliefde geven. Hierdoor verandert je energiehuishouding ook. Gewoon in de broekzak of om de hals en ervaar het eens een paar dagen!

8. Doe een ademhalingsoefening

Zet je wijsvinger op je middenrif. Duw nu op de inademing (door de neus!) met je buik je wijsvinger naar voren. De uitademing doe je via de mond. Doe dit zo’n 20 keer en voel eens wat dit met je doet. Je ademt bewuster tijdens deze oefening, je ademhaling gaat naar je buik , mocht deze hoog zitten. Je ademt meer zuurstof in waardoor er ook meer zuurstof via je bloedbanen naar je organen wordt getransporteerd. Daardoor krijgen je organen een ‘opfrismomentje’ en functioneert je lichaam op dat moment met meer energie.

9. Wees je bewust van wat je eet

Informeer jezelf over wat goede voeding is. Test voor jezelf eens uit wat het met je doet als je een week geen of veel minder toegevoegde suikers eet. Of doe ditzelfde met zuivel of vlees en wat te denken van koffie! Ervaar wat je voelt. Voelt het anders, voelt het uiteindelijk – na een eventuele dip - beter? Maak keuzes voor jezelf hierin en let op dat je bepaalde vitamines/mineralen aanvult waar nodig.

10. Laat je masseren

Een massage ontvangen is heerlijk ontspannen. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat er verschillende processen in je lichaam in gang worden gezet. Het zelfgenezend vermogen wordt geprikkeld, je bloed gaat beter lopen, eventuele energieblokkades worden minder. En wat te denken van het verminderen van stresshormonen en het vermeerderen van gelukshormonen! Bij Thuis In Eigen Vel zijn meerdere massagevormen mogelijk.

11. Laat je energetisch nakijken

Een energetisch therapeut kan jouw energiemeredianen langslopen en eventuele blokkades verwijderen. Hierdoor kan de energie weer goed doorstromen en dat komt jouw energiegevoel ten goede. Bij Thuis In Eigen Vel zijn meerdere mogelijkheden hiervoor.

12. Onderzoek je vitamines/mineralen

Laat testen of je tekorten hebt en vul deze indien nodig aan. Let op: ga niet zomaar zelf wat halen en innemen. Risico van teveel inname kan namelijk schade berokkenen ook al heten het vitamines of mineralen!!! Doe dit altijd alleen op advies van de huisarts of therapeut.

13. Focus op een half glas vol

Houd oog voor wat je wel hebt en wat je wel kunt in plaats van dat wat je niet hebt of niet meer kunt. Een heel andere mindset met meer energie en geluksgevoel tot gevolg.

14. Plan een uitje

Plan op z’n tijd een uitje in. Voor jezelf alleen (gezichtsbehandeling, massage, schoonheidsspecialiste, wat dan ook), of voor jou en je partner, of met je gezin. Een uitje hoeft niet altijd geld te kosten. Een wandeling maken bijvoorbeeld is ook al een uitje. Door iets te doen wat je leuk vindt, hoe eenvoudig soms ook, geeft je alweer dat beetje energie dat je nodig hebt om weer even op te laden.

15. Doe iets creatiefs

Velen van ons putten extra energie uit creatief bezig zijn maar gunnen zichzelf hier de tijd niet voor. Plan het wel in! Ga tekenen, schrijven, dansen, kleien met de kinderen, schilderen, wat dan ook. Ervaar wat dit met jou en je energiehuishouding doet.

16. Wees dankbaar

Plan voor jezelf op een standaardmoment van de dag een dankbaarheidsmomentje in. Bijvoorbeeld voor het slapengaan. Dan denk je na over waar je die dag dankbaar voor bent. Dat kunnen grote dingen zijn of mensen, maar ook hele kleine lichtpuntjes die op die dag zich voordeden. Nog beter is om deze dingen te noteren voor jezelf. Als het dan wat minder gaat, lees je het eens terug en je mindset wordt er gelijk vrolijker van! En als je je dankbaar voelt, maak je in je hersenen weer een gelukshormoon aan en daarmee beïnvloed je ook jouw energieniveau.

17. Voetmassage

Een voetmassage zorgt voor een opkwikkend gevoel in je lichaam. Kort gezegd: Onder je voet zitten drukpunten die in contact staan met je organen en lichaamsdelen. Daardoor krijgen die een opfrisser!

18. Handmassage

Hetzelfde geldt voor een handmassage! Nog makkelijker om zelf te doen en op elk moment toepasbaar!

19. Korte break

Neem elke 2 uur minstens een korte break in wat je dan ook aan het doen bent. Dat zorgt voor een frissere geest. Al is het maar 2 minuten dat je even iets anders doet. Probeer als het kan ook even te bewegen als je 2 uur stil hebt gezeten, of andersom. Dat zorgt voor een frissere geest respectievelijk fysieke rust.

20. Ga sporten

Dat hoeft niet hoogdravend te zijn. Lekker in de sportschool bezig zijn of met een teamsport meetrainen is natuurlijk super. Ook thuis kun je al heel wat doen waardoor je goed bezig bent: hardlopen, touwtje springen, 10 keer de trap op en af achter elkaar, sit-ups, squads, planken etc. Diverse oefeningen zijn gewoon thuis te doen. En er is ook iedere doordeweekse ochtend een laagdrempelig sportprogramma op de Nederlandse televisie waar je aan mee kunt doen vanuit je huiskamer. Voor elk wat wils maar beweeg!

21. Glimlach!

Zet een glimlach op of lach zelfs om niets. Door te lachen ook al is het zonder aanleiding, maken je hersenen gelukshormonen aan. Daardoor voel je je ook weer fitter!

22. Klankschaalsessie

Door de trillingen van de schalen gaat je energie weer stromen en kom je tot rust en tot jezelf.

23. Drink veel water

Door water te drinken voer je afvalstoffen af. Dan hebben we het ook echt over water en geen thee want daar zit alweer iets in dat afgebroken moet worden door je spijsvertering en dat kost energie. Puur water drinken dus. Door veel water te drinken zorg je er ook voor dat je organen beter functioneren en je bloed beter doorstroomt. Het zuurstofvervoer wordt hierdoor ook bevordert en dat draagt weer bij aan een betere energie in je lichaam.

24. Foto's

Bekijk oude kinder- of vakantiefoto’s waar je goede herinneringen aan bewaard. Dit geeft je een geluksgevoel, gelukshormonen worden aangemaakt en daardoor voel jij je fitter.

25. Neem een huisdier

Een huisdier geeft je aandacht, warmte en als je bijvoorbeeld een hond hebt dan moet je ook verplicht naar buiten om te wandelen! Win-win. Aan een huisdier geef je zelf ook aandacht en liefde als het goed is. Nodig gevonden worden is hier ook aan de orde. Alleen dat al geeft je een gevoel van betekenis en ook dat zorgt voor de aanmaak van een stofje in je hersenen waardoor je je lekkerder gaat voelen.

26. Wisselbad

Doe je voeten in een koud en daarna warm voetenbad (hiermee kunnen eventuele blokkades verminderen en stroomt sowieso je bloed weer beter door).

27. Wakker schudden

Maak een vuist en stomp met die vuist (pinkzijde) in de palm van je andere open hand. Doe dit 3x en wissel van hand, doe dit zo snel als je kunt. Dit schudt energiemeredianen wakker en levert energie.

28. Eet fruit of maak een smoothie

In fruit zit veel goeds waardoor je een energieboost krijgt zonder de befaamde bloedsuikerdaling die toegevoegde suikers veroorzaken.

29. Muziek

Luister naar je favoriete muziek! Door die klanken en het geluksgevoel dat je er weer bij voelt, wordt je zelfgenezend vermogen geprikkeld en voel jij je fitter en plezieriger.

30. Doe meer aan knuffelen


Door knuffelen komt er een van de gelukshormonen vrij waardoor je je direct lekkerder voelt! 

Alle reden dus om tegen iemand aan te kruipen, iemand te omhelzen, je over je rug te laten wrijven, of zoals eerder al in genoemd je heerlijk te laten masseren!

Aanraking is belangrijk omdat je je op die manier geliefd voelt. De hormonen zorgen voor de rest!

knuffelen

knuffelen zorgt voor aanmaak gelukshormoon, daardoor voel je je ook energieker

Conclusie

Het is wel duidelijk dat als jij je energieker voelt, jij je ook gelukkiger voelt. En dat is wat we allemaal willen toch? Het draait er immers om dat je meer rust ervaart, minder pijn, meer energie en vitaliteit waardoor je meer tijd en aandacht hebt voor jezelf en diegene om jou heen die je lief zijn.

Geluk, gezondheid en liefde dat zijn voor de meeste mensen de belangrijkste dingen in het leven.

Werk aan de bovenstaande tips en zorg ervoor dat jouw gelukscijfer omhoog gaat!

Maak je geluk belangrijk en zet stappen voor jezelf!


Onder dit artikel is de mogelijkheid om een bericht achter te laten over wat je vindt van dit artikel, wat het je brengt. Als je dit artikel waardevol vond, deel ‘m dan gerust: ik stel dat zeer op prijs!


Wil je meer weten of aan de slag met jouw energie? 
Mail me op angela@thuisineigenvel.nl voor een gratis vrijblijvend (online) vragenhalfuurtje of plan direct zelf in mijn agenda jouw kennismakingsbehandeling tegen de eenmalige actieprijs van € 33 via onderstaande knop! Je krijgt dan een vol uur een (drukpunt-)massage en daarnaast is er gelegenheid om jouw verhaal te doen en informatie uit te wisselen.

Zet stappen voor jezelf!

Warme groet,
Angela
thuisineigenvel.nl

Angela Huijden
 

>