fbpx

7 Veel voorkomende fouten van vrouwen die niet lekker in hun vel zitten

Behoefte aan meer rust, ontspanning, energie en ‘in balans zijn’? Lees dan zeker deze tekst even door om het vanaf nu anders aan te pakken!

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat het even niet zo lekker gaat. 

De ene persoon weet hier echter mee om te gaan en het om te buigen, de ander loopt er uiteindelijk op vast. Hoe kan dit?

Wat doe jij waardoor je het niet weet om te buigen? Misschien herken je een paar van onderstaande fouten en ga je er vanaf nu mee een de slag om voor jezelf het verschil te gaan maken!

7 Veel voorkomende fouten

Fout 1: De avond verlengen

Als je het heel druk hebt overdag en ’s avonds ook nog bijvoorbeeld met kinderen of (vrijwilligers-)werk, stap dan niet in de valkuil om je avond te verlengen.

Veel mensen doen dat wel omdat ze graag ‘nog even tijd voor zichzelf’ willen hebben.

Het gevolg is een zeer drukke dag met daaropvolgend een (te) korte nacht.

Thuis in eigen vel therapie

Veel mensen hebben echt 7 tot 8 uur slaap of rust in bed nodig. Je lichaam herstelt ’s nachts van je inspanningen overdag.

Gun je jouw lichaam die rust niet, dan kun je dat op de langere termijn gaan merken. Je concentratie vermindert, je bent vermoeid overdag, misschien prikkelbaar.

Ook kan het gebeuren dat je fysieke klachten krijgt van te weinig slapen. Je organen kunnen hier op reageren namelijk.

Dit geldt niet voor iedereen, het is persoonsafhankelijk. Maar herken je wat van deze signalen, bedenk dan even voor jezelf of je wel voldoende nachtrust pakt.

Probeer aan 7-8 uur nachtrust te komen en bekijk eens wat het met je doet.

Fout 2: Niet voor jezelf op komen

Velen van ons vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Dus zeggen ze ‘ja’. Met als gevolg dat de werkagenda overvol zit, zonder dat je hier iets van durft te zeggen want je hebt immers zelf overal ‘ja’ op gezegd.

Daarnaast wordt privé ook vaak nog een beroep op ons gedaan. De sportclub vraag bijvoorbeeld of je het team wilt rijden of een wedstrijd wilt fluiten of iets dergelijks. Dat hoort er natuurlijk bij dus doe je dat ook.

Thuis in eigen vel therapie

Mocht de club nog een vrijwilliger nodig hebben voor een speciale commissie en je wordt ervoor gevraagd, dan pak je dat ook nog wel even op. Het is immers leuk, toch?!

En die buurvrouw die omhoog zit en een avond oppas nodig heeft, dat kan ook nog wel. Of een familielid die aandacht vraagt omdat het niet zo goed gaat, daar ga je ook nog even langs.

Dan heb je misschien nog een partner en wie weet ook kinderen. Die vragen natuurlijk ook je aandacht.Niet iedereen weet hier goed mee om te gaan.

Als je voor je werk al druk bent en je plant jezelf privé ook vol, dan kan het teveel worden. 

Natuurlijk, veel dingen privé zijn leuk en daar krijg je energie van, toch? Ja dat lijkt wel zo. Maar ook leuke dingen kunnen je teveel worden als je er gevoelig voor bent. Houd het rustig en leuk voor jezelf.

Ga voor jezelf dus eens na wat er zoal in je agenda staat en wat je allemaal voor activiteiten doet/onderneemt. Is het mogelijk wat meer spreiding aan te brengen? Zodat je ook eens een avondje niets hebt bijvoorbeeld?

En op het werk: kijk eens goed naar wat je allemaal doet. Moet dat allemaal binnen een bepaalde periode klaar of kun je navragen of er voor het een of ander soms een week uitstel mogelijk is? Als je het niet vraagt, weet je het niet.

Je zult verstelt staan dat er best wel wat mogelijk blijkt zonder dat mensen dit je kwalijk nemen! 

Natuurlijk moet je niet al je privé afspraken af gaan zeggen. Je moet voor je ontspanning zeker leuke dingen blijven doen als sporten of een avondje naar vrienden.

Probeer alleen te kijken dat je het beheersbaar houd en niet zowel doordeweeks als in het weekeinde continu ‘op aan’ staat en maar moet gaan gaan gaan!

Fout 3: Altijd een excuus hebben voor een situatie

Onder ons zijn er best veel mensen die het tot een kunst hebben verheven om nooit iets fout te doen of verkeerd bezig te zijn.

Situaties zijn zoals ze zijn of veroorzaakt door iets of iemand anders. Misschien voel jij je ook vaak slachtoffer van een situatie.

Heb jij het gevoel dat jou steeds weer iets overkomt. ‘Heb ik dat’, ‘Wanneer houd het eens op’, ‘Waarom moet het altijd mij overkomen’.Als je jezelf nu eens eerlijk in de spiegel aankijkt (doe het ook echt even!).

Kun je dan oprecht zeggen dat je zelf helemaal niets aan welke situatie dan ook kunt doen?

Denk er eens goed over na...

Wat het ook is, een situatie kan klein zijn maar ook heel groot en heftig je hebt altijd een keuze: 

Óf je trekt de situatie aan als een jas en houd het zo dicht bij je, óf je kiest ervoor om het te proberen los te laten en er een weg in te vinden om ermee om te gaan zodat je weer verder kunt. 

Dan kijk je weer vooruit en focus je op mogelijkheden in plaats van op onmogelijkheden.Als je het zo bekijkt en erover nadenkt, dan is de keuze wel te maken, toch?

Fout 4: Geen doel hebben

Als je geen drijfveer hebt, dan loop je meer kans op een gevoel van leegte, verveling of een gevoel van ‘is dit het nou’.

Je ervaart geen voldoening.

Als je daar geen invulling voor bedenkt dan zal de balans zoek blijven.

Zorg dat je een hobby hebt waar je aan kunt werken of naartoe kunt gaan. 

Thuis in eigen vel therapie

Of onderneem iets voor je persoonlijke ontwikkeling waardoor je weer wordt uitgedaagd.

Zoek mensen op, ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Dat wordt zeer gewaardeerd en geeft vaak echt voldoening!

Fout 5: Beknibbelen op jezelf

Het laatste wat je moet doen als je niet lekker in je vel zit, is beknibbelen op jezelf.

Je moet jezelf serieus nemen, belangrijk vinden en dus ook jezelf af en toe eens verwennen!

Wees niet te streng. Als je geld hebt, spendeer dan geld aan gezondheid, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling, hobby’s, uitstapjes.

Daar knap je als mens van op!

Thuis in eigen vel therapie

Als je wat minder te besteden hebt, zoek het dan in dingen die geen geld hoeven te kosten.  Besteed dan tijd aan jezelf door een wandelingetje in het zonnetje te maken, geniet van de warme stralen! Of bezoek een goede vriend/vriendin en haal oude herinneringen op!

Fout 6: 'Troost-Eten'

Een veel gemaakte fout als je niet lekker in je vel zit is, om troost te zoeken in eten.

Je kiest dan vaak voor ongezonde producten waar je vaak teveel van eet en je daardoor nog minder lekker voelt. Als je het vaak genoeg doet, kom je er nog van aan ook en is er weer iets om je niet lekker over te voelen.

Probeer de volgende keer als je de neiging krijgt om troost-eten te pakken te bedenken, wat het nou precies voor gevoel is waardoor je wilt gaan ‘snaaien’. 

Thuis in eigen vel therapie

Probeer het voor jezelf te benoemen. Ga na of je het misschien zelf kunt oplossen of kan iemand anders het voor je oplossen?

Vaak zit er een gevoel van onvrede achter ‘troost-eten’. 

Door die onvrede vast te stellen en indien mogelijk aan te pakken, voorkom je wellicht een volgende snaai-aanval. De moeite waard om eens te proberen.

Een extra tip hierbij is, om zelf de boodschappen te doen en er dan natuurlijk voor te zorgen dat je vooral die dingen die jij graag op dat soort momenten wilt eten, niet aanschaft. Zorg daarvoor in de plaats voor gezondere varianten.

Fout 7: Doorgaan zoals je altijd deed

Een ding is zeker: als je je niet lekker in je vel voelt en je gaat gewoon door met wat je altijd al deed, dan verandert er niets!

Wees niet bang voor verandering.

Waarom zou je ook want zoals het nu is , is het ook niet zoals je wilt.

Dus waar ben je dan eigenlijk bang voor?

Er is er maar één die de situatie kan veranderen en dat ben jijzelf. Je wilt toch verbetering? Je wilt toch vooruit? Meer rust, ontspanning, energie, gezondheid, balans? Kom dan nu in actie!

Thuis in eigen vel therapie

Zet stappen voor jezelf!


Onder dit artikel is de mogelijkheid om een bericht achter te laten over wat je vindt van dit artikel, wat het je brengt. Als je dit artikel waardevol vond, deel ‘m dan gerust: ik stel dat zeer op prijs!


Wil je meer weten of aan de slag met je gespannenheid?
Mail me op angela@thuisineigenvel.nl voor een gratis vrijblijvend (online) vragenhalfuurtje of plan direct zelf in mijn agenda jouw kennismakingsbehandeling tegen de eenmalige actieprijs van € 33 via onderstaande knop! Je krijgt dan een vol uur een (drukpunt-)massage en daarnaast is er gelegenheid om jouw verhaal te doen en informatie uit te wisselen.

Zet stappen voor jezelf!

Warme groet,
Angela
thuisineigenvel.nl

Angela Huijden
 

>